OBS! Mica löper idag 27/3 så Reya har dragit igång henne lite tidgare... Uppdaterar ang parning mm framöver.

Wachteltorpets Mica kommer paras med Kustens Aiko i april/maj 2023

 Då Reya börjar löpa 18/3 , så kan hon dra igång Mica tidigare. Så nu får vi ha uppsikt! Parning mellan Mica och Aiko kommer bli vid nästa löp april 2023

Det kommer då bli leverans av valpar i augusti!!

Wachteltorpets Mica är dotter till vår import Reya Any-Bon, pappa till henne är Wachteltorpets Epson.


Mica är en tjej med mycket stor motor i skogen och stor jaktinstinkt!! Hon har jaktprov Ukl klart, har genomfört Bph med skott. Startade på skogsprov och allt gick bra, hon fick så fint omdöme, men höll i lite för länge. Hon har aldrig varit på så viltrik mark tidigare. Men vi kommer att testa henne igen.. vi har varit i vildsvinshägn med henne och hon jobbade mycket bra. Videofilmer finns i annan flik längre ner. Där vi bor jagar vi mest älg och rådjur, men vi åker ibland söderut på jakt och då blir det både hjort och vildsvin. Mica är en kärleksfull tik, tycker mycket om barn och gäster som kommer till oss. Hon är inte bytesmedveten, blir det skjutet för henne så stannar hon oftas så skytt kan koppla henne annars så går hon åter till hundföraren. Hon är väldigt glad i vatten och apporterar gärna. 

Mica har Hd A och Ed 0, inga allergier, har aldrig haft problem med öronen eller med klor!!

Micas reg nr är SE15192/2020 

Vi har nu bestämt hane till Mica och det blir Kustens Aiko med reg nr: SE41145/2018, blir en spännande kombination som vi är mycket glada över!

Bilder på Mica och Aiko finns i annan flik längre ner.

Aiko har godkänt jaktprov Ukl och Skogsprov. Han är utställd med Excellent. Aiko är också skimmel.

Så här säger husse om Aiko: Aiko är en harmonisk och välfungerande hund i hemmiljö och han kan vara tillsmmans med andra hundar utan att ställa till med bråk. Någon tendens till bytesmedvetenhet har han aldrig visat. Robust och tålig. Han jagar allt, rådjur, hjort, gris och älg. Drevtiderna ligger på c:a 10 minuter. Längre drevtider på gris. Hittills har han inte bitit sig fast i grisarna utan håller sig på ett par meters avstånd. Upptagningsförmågan är bra. Finns det vilt i såten så får han som regel upp.Han söker sällan ut över 100 meter såvida han inte kommer på ett spår, då drar han iväg.  Hans syskon är välfungerande jakthundar. Föräldrarna är meriterade jakthundar och båda jagar gris. Jag tror att en parning med Wachteltorpets Mica kan ge riktigt bra jakthundar./ Peter.S. 

Vi har lagt in fler bilder på Aiko nu också! Se bilder på Mica och Naya.

Hon har Hd A och Ed 0 inga allergier och har aldrig haft problem med sina öron eller klor.

Reya är en mycket snäll och trevlig hund, som är mycket förtjust i barn och alla som kommer på besök. Hon är inte bytesmedveten, när det skjuts för henne. Sitter gärna och myser med hundförare och skyttar (bild finns under bilder Reya och Loke) Då vi jagar i norr på större marker där det inte är lika viltrikt som i söder, så måste våra hundar söka ut bra. Reya söker ut mellan 200-500m. Vi jagar mest älg och rådjur här hos oss. Men åker ibland söderut och jagar, då behöver dom inte söka ut så stort och oftast blir det skjutet ganska fort för dom. En helt annan jakt. Hon har bra återgång och kommer oftast i sitt eget spår. Hon älskar vatten och att apportera!! 

Blir en spännande och bra kombination mellan Loke och Reya! Loke är också röntgad med Hd A och Ed 0. Avelsindex mellan dom är mycket bra Ed 108 och Hd 108. Inavelsgraden är 0,0%.

Så här skriver ägaren till Loke om honom:

Loke är en hund med en otroligt stor jaktlust. Med sin drivkraft och vilja har han ett effektivt sök på 100-300m och mycket god viltfinnar förmåga. Han har bra kontakt med sin förare och är lätt att styra i skogen. Loke jagar allt klövvilt med en drevtid på 10-15 min på rådjur och hjort, något längre på både älg och vildsvin. Är han medveten om att det finns vildsvin kvar på upptagsplatsen blir drevtiden något kortare och han återgår då för nytt upptag. Loke har haft några ståndskall på vildsvin 5-10min, dock inget skjutit på ståndskall. Loke tar alltid bakspåret tillbaka till sin förare efter avslutat drev eller efter det blivit skjutit för honom. Loke är en hund som gillar vatten. Han är ”lätt” i munnen och gillar att samarbeta vid apportering. Används inte aktivt vid fågeljakt utan vi använder mest apportering som träning och stimulans när det ej är drevjaktssäsong. I hemmet är Loke en lugn och tillgiven kille. Går bra att lämna själv utan att det hittas på ”wachtelhyss”. Tycker om barn och andra hundar, tikar som hanar. Till vardags är Loke oftast med matte och husse på jobbet (butik) vilket gör att han är van vid mycket människor och har lätt att anpassa sig till olika miljöer.

Bilder på dom bägge i annan flik här under..

Parning Reya Any-Bon och Wachteltorpets Loke/ OBS! Reya löper idag 18/3!!!

OBS! Nu idag 18/3 har Reya börjat löpa, en månad för tidigt... men det blir bra! Vi kommer att använda Wachteltorpets Loke den här gången och eftersom han kommer från vår egen kennel, så vet vi vad som finns bakom. Vi är väldigt glada och tacksamma för att vi får använda Loke till vår Reya!!

Om allt går bra, så kommer då valparna nån gång i maj med leverans i juli.

Lite om Reya:

Reya Any-Bon är en import som vi tagit in.

Reya har jaktprov Ukl godkänt och har vildsvinsprov under praktisk jakt godkänt samt godkänt Bph med skott. Har startat på skogsprov, men det gick inte hela vägen den gången. Kommer ev testa igen. Man ansåg att hon var lite lös i skallet. Annars fick hon mycket bra omdöme! Hon är utställd med Excellent och har fått Cert samt Nordiskt Cert. Har varit i björnhägn, video finns i annan flik

Kommentarer

07.02.2022 18:31

Jenny Wik

Hej, jag och min man har nu varit utan hund i ett år och längtar efter en ny familjemedlem. Jag undrar om ni har någon tilltänkt valp kull på gång eller längre fram?

04.02.2022 09:46

Sture Carlson

Hej. Har gått utan egen hund för länge nu. Har fått trösta mig med yngsta dotterns wachtel, tik på fem år. Har tidigare haft två wachtlar, gammeltiken blev 14/5 år.

02.02.2022 16:14

Anette Brodin

Hej! Intresserad av en tikvalp, vi jagar i familjen, älg, rådjur, fågel, gris. Vi har tillgång till egen mark.

16.01.2022 13:22

Inger Nordholm

Intresserad av en tikvalp. Jagar älg, gris, rådjur.

13.01.2022 15:17

marie wallenberg olsson

Hej, Vi är en familj som jagar mycket i Östergötland och Ingarö. fram tills nu har vi haft taxar samt engelsk springer spaniel men vi är nu väldigt intresserade av en wachtel valp. Vi står gärna kö

18.11.2021 12:44

Camilla Magnusson

Kan man få ställa sig i kö på en valp

11.11.2021 18:01

Isa Jaern Olsson

Vi vill fortfarande stå kvar som intresserade på en hanvalp, egentligen spelar det ingen roll på vilken kull, bara det blir till våren/försommaren 2022.
Mvh Isa Järn Olsson

04.11.2021 13:55

Tommi Auer

Hej, jag vill gärna köpa en hanvalp för jakt från Reyas och Simbas kull, men är hanarna bokade så kan jag ta en tik.

27.09.2021 12:13

Ulf Engstrand

Jag vill gärna få en plats på listan för nästa parning, jag har en hane på 2 år från annan uppfödare men vill skaffa ytterligare en Wachtel.

21.09.2021 11:42

Isa JärnOlsson

Oj va tråkigt att det inte blev nåt! Vi vill gärna stå kvar på listan, men då på Reyas kull med Zimba, en hanvalp!

Wachteltorpets Mica och Kustens Aiko

Dubbelklicka här för att lägga till din egen text.

Senaste kommentaren

23.09 | 17:51

Är på jakt efter en valp!
Har haft jakthundar sen 1982 men då det börjar ta slut på Älgarna.
tänkte jag prova en kort drivande hund.
fastnat för eran ras!
MVH
Jens Bergqvist

21.08 | 14:14

Är intresserad av att ta hand av en wachtel som ska omplaceras

07.04 | 06:35

Glada tokiga Edo, mattes älskling. 💖

24.03 | 19:19

Hej söker tikvalp. Kommer få jaga gris och klövvilt. Har haft wachteltikar i 20+ år.

Dela den här sidan