Senaste kommentaren

Mica är en tjej med mycket stor motor i skogen och stor jaktinstinkt!! Hon har jaktprov Ukl klart, har genomfört Bph med skott. Startade på skogsprov och allt gick bra, hon fick så fint omdöme, men höll i lite för länge. Hon har aldrig varit på så viltrik mark tidigare. Men vi kommer att testa henne igen.. vi har varit i vildsvinshägn med henne och hon jobbade mycket bra. Videofilmer finns i annan flik längre ner. Där vi bor jagar vi mest älg och rådjur, men vi åker ibland söderut på jakt och då blir det både hjort och vildsvin. Mica är en kärleksfull tik, tycker mycket om barn och gäster som kommer till oss. Hon är inte bytesmedveten, blir det skjutet för henne så stannar hon oftas så skytt kan koppla henne annars så går hon åter till hundföraren. Hon är väldigt glad i vatten och apporterar gärna. Hon har haft en kull och var en otroligt duktig mamma!!

Mica har Hd A och Ed 0, inga allergier, har aldrig haft problem med öronen eller med klor!!

Micas reg nr är SE15192/2020 

Då det blev lite jakt för Mica 2023 dels pga mycket snö som kom tidigt och att hon senare blev parad, så vill vi inte vänta och para henne kommande höst. Hon ska få jaga till hösten och sedan ska hon ha en viloperiod och bara ha det bra!!

Bilder på Mica och Bårestaängens Rocky-Blom som kallas för Otto kommer i annan flik. 

Bårestaängens Rocky-Bloms reg nr är: SE43108/2020. Otto har godkänt Ukl (jaktprov) och godkänt

skogsprov, protokollen finns bland bilderna på honom o Mica.

Bägge har Hd A och Ed 0. Otto har aldrig haft några sjukdomar precis som vår Mica. Inavelsgraden mellan Mica och Otto  är 0/0% och Avelsindex Hd 110 och Ed 104, vilket är mycket bra!! 

Mica är skimmel, men mest brun och Otto är helbrun.

Så här skriver husse Thomas om Otto: 

Otto jagar allt och håller i mellan 15-30 min beroende på viltslag. Bryter vid stora vägar. Är spårnoga och har ett ärligt skall. Han jagar vildsvin men backar om dom vänder mot honom. Bryr sig inte om tamdjur. Kan jaga med alla typer av hundar. Men jagar aldrig samma byte som någon annan hund har. Stannar aldrig vid fällt vilt eller går tillbaka till dött djur, han söker då hellre upp nya språr att jaga på. Det har skjutits räv, dovhjort, rådjur, älg, kronhjort och vildsvin för honom. Han är ointresserad av fågel. Bilder på dom bägge samt omdöme på proven kommer i annan flik. Samt Ottos jaktprovsresultat och utställningsresultat

Rocky-blom med råbock:
Mica är dotter till vår import Reya Any-Bon och hennes pappa är Wachteltorpets Epson. Parningsplaner 2024

Wachteltorpets Mica kommer paras med Bårestaängens Rocky-Blom, kallas för Otto.

Parning i slutet av augusti början av

september.


Ps. Nya bilder på Otto finns under fliken Bårestaängens Rocky-Blom, även hans jaktprov, skogsprov och utställnings reslutat i en av flikarna.
Är på jakt efter en valp!
Har haft jakthundar sen 1982 men då det börjar ta slut på Älgarna.
tänkte jag prova en kort drivande hund.
fastnat för eran ras!
MVH
Jens Bergqvist

23.09 | 17:51